Yasal Uyarı: Bu Net sitesi tıbbi bir yardım veya tıbbi değildir alet. Bir sağlık sorunu durumunda, doktor.
Uzmanlar dış gebeliğin ciddiye alınması gereken bir durum olduğu uyarısında bulunurken, tanı için geç kalınması dahilinde iç kanama nedeniyle hayati risk oluşturabileceği uyarısında bulunuyor.
Bazen de hızlı gelişimi sırasında anne vücudundan yeterli kan alabilmek için organın duvarını aşar. Bu da kan damarlarının duvarını bozarak ani kanamalara neden olabilir.
Hamilelikte risk taşıyan bir durum olan dış gebelik, anne ve baba adaylarını üzen durumlardan biridir. Hamilelik testinde olumlu çıksa dahi ilk üç ayda bebeği ve anneyi kaybetme durumunun olduğu dış gebelikte bilinmesi gerekenleri sizler için araştırdık.
Sitemizde bulunan makalelerin Helloç biri doktor tavsiyesi değildir. Konuların uygulanması veya kullanılması kişinin kendi sorumluluğundadır, oluşabilecek problemlerden dolayı Mavi Kadın Website sitesi sorumlu tutulamaz.
Ancak doktor bireyi sadece pelvik muayene ederek dış gebeliği teşhis edemez. Dış gebelik teşhisinin konması için kan testlerine ve ultrasona ihtiyaç vardır.
hem embriyo sağlıklı şekilde burada gelişimini sürdüremez hem de giderek büyüme sergileyeceği için anne adayının hayatını riske sokacak tabloların gelişmesine neden olur. Dış gebelik teşhisi yapıldığında acilen müdahale gerektiren riskli durumlardan birisidir. En kısa sürede gebeliğin sonlandırılması kadının hayatı için altın değerindedir.
Gülşah Benım ilk hcg degerim 945 cıktı ikinci degerım 959 cıktı doktor dış gebelik olabılecegını söyledı ıkıgun sonra tekrar kan istedı acaba kesin dış gebelıkmı bu ıkı gun sonra tekrar kan verdıgımde degerım artarsa normal gebelıkmı olur bılemedım kafam karıstı kanamam yok sadece arasıra kasık agrım oluyor
Nermin Köşüş Dış gebelik tedavisi sonrası 2 kez adet olup ondan sonra hsg advertisementı verilen rahim filmini çektirmeniz daha uygun olacaktır.
Oluşan kanamanın bir an önce kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.
Bağırsak sorunları: Dış gebelik, bağırsaklarda tıkanıklığa neden olabilir. Bu da kabızlık, gaz ve şişkinlik gibi bağırsak sorunlarına yol açabilir.
Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.
Doktorunuzla düzenli olarak randevular alın, düzenli jinekolojik muayeneler ve STD taramaları yaptırın. Sigarayı bırakmak gibi kişisel sağlığınızı geliştirmeye yönelik adımlar da iyi bir önleme stratejisi olacaktır.
Cerrahi müdahalede genellikle laparoskopi kullanılır. dış gebelik belirtileri ne zaman başlar Laparoskopi göbek deliği hizasında one cm kesi yapılarak kameralı bir aletle karın içinin gözlenmesi demektir. Buradan dış gebelik odağı tespit edilerek, yarım santim genişliğinde ince uzun aletler kullanılarak çıkarılır.